Genieten zonder stress, zonder kosten

Genietmomenten werken als een verslaving. We worden beloond door ons systeem dat graag wil dat jij geniet. Door veel vakanties, de mooie auto en huis. Lekker eten en drinken. Om dit te realiseren ontstaat ook (keuze)stress. Je wilt immers de beste genietmomenten. Ga je op vakantie: stress op Schiphol, de vlieguren en hotelongemakken. Je auto met hoge kosten en vuile velgen. Het huis vooral duurzaam en betaalbaar. Het gras op tijd gemaaid en hoognodig tijd om de buitenboel op te schilderen. Bij lekker eten vooral de beste restaurants en smaakvolle wijn. En uiteindelijk toch weer een beetje armer naar huis. Onze bloeddruk door stresshormonen op een veel te hoge waarde. Goed bezig hoor om te genieten van alledag. Dan hier de TIP om volop te genieten! Zonder zorgen en stress. Bezit is het einde van het vermaak... laat dat dus los en ga eens wandelen. Kijk naar dat mooie landgoed en luister naar de vogels en de stilte van de natuur, geniet ervan. Zie eens hoe de eigenaar van dat landgoed zwoegt om het zo mooi te maken, voor jou. Denk dan wauw wat mooi en loop weer verder, je genietpunt opgeslagen. En zo geniet je van de natuur, van dieren en alles wat een positieve uitwerking heeft op jou. Zonder stress en elke dag weer opnieuw je genietpunten opbouwen.

Alcohol je vriend

Alcohol je vriend is weer eens een ander geluid dan alle berichten die je tegenkomt hoe slecht het voor je is. Een vriend die je bijstaat. Af en toe een glaasje is heel gezellig om met anderen het glas te heffen en thuis op de bank met een goed boek. Dit zal mede jou een zeker geluksgevoel geven, en dat is gezond. Drink je echter elke dag en meerdere glazen dan zou je kunnen stellen dat er meer aan de hand is. Een oorzaak- gevolg situatie die ik vaak tegen kom in de gesprekken. Want zou het kunnen dat het jou even doet vergeten dat het leven ook best zwaar is. Opmerkelijk is ook dat alcohol juist depressief gevoel veroorzaakt. En daarmee ook een verslavend effect heeft. Veel beter is om na te gaan waar je nu van weg gaat en of alcohol (snoepen, gokken, veel eten..) nu wel de juiste manier is om je ongewenste gevoel te 'verbergen'. In coaching komen we tot een positieve wending in dit proces. Waarmee je ook meer energie krijgt, beter slaapt, een gezond gewicht krijgt en vooral zin in elke dag! Ik gun ook jou een beter leven, hartelijke groet Paul Baas

Blog

Train de juiste patronen en geniet van meer energie en levensplezier!


Je leefstijl bestaat uit patronen. Een leefpatroon bestaat uit een eetpatroon, beweegpatroon, denkpatroon, slaappatroon en ontspanpatroon. Patronen geven op de lange termijn energie, creativiteit en vrijheid. Of geven op de lange termijn moeheid, prikkelbaarheid en gevangenschap.

De huidige mens heeft verkeerde patronen, want:


- eet te weinig groente 

https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/voeding/cijfers-context/huidige-situatie#!node-voeding-van-volwassenen


- drinkt te veel alcohol  

https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2010/18/gemiddeld-1-glas-alcohol-per-dag


- beweegt te weinig

https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/sport-en-bewegen/cijfers-context/huidige-situatie#!node-beweeggedrag-0


- slaapt heel slecht

https://nos.nl/artikel/2193578-we-slapen-dus-slecht-maar-wat-kunnen-we-daaraan-doen.html


Ik wil je uitdagen om de juiste patronen te gaan trainen. Misschien vraag je je af of je nu de juiste patronen hebt? Het antwoord krijg je van je lichaam. Het heeft de juiste voorwaarden nodig om goed te kunnen functioneren. Helaas leer je nergens wat je lichaam echt nodig heeft.

Dus je moet zelf op zoek gaan. Helaas komen de meeste mensen pas in actie als ze hun gezondheid zijn verloren. Dan gaan ze haastig op zoek, en steken ze veel energie in het terugwinnen van deze gezondheid.

Het oerbrein komt in actie door noodzaak. Als je met de rug tegen de muur staat.

Het mensbrein komt in actie door een verlangen. Datgene doen waar je blij van wordt. Verlangen naar een gezonde en gelukkige toekomst en beseffen dat je om dat te bereiken vandaag invloed kunt uitoefenen met de keuzes die je maakt. Bron Drs Richard de Leth (auteur Oersterk)

Blog

In gesprek met Corona

Geplaatst op 20 oktober, 2020 om 11:40

Fijn dat u even tijd voor mij heeft Corona. Tijd heb ik genoeg want ik kom ook gewoon opnieuw weer op bezoek. Ik kom niet graag bij steeds dezelfde en bouw graag een groot netwerk. En dat gaat best snel want nu al mondiaal groots en veel macht.

 

En waar komt dat zo vandaan die macht? Nou ik ben het een beetje zat dat er steeds grotere invloeden komen van slechts een paar zeer rijke lieden. En het volk doet er niets aan, tjsa, ze nog groter maken. Men koopt hun producten en maakt ze daarmee steeds machtiger. En dat kopen heb ik maar even geblokkeerd. Al die aankopen die in allerlei vliegbewegingen en grote zeetransporten bij de gulzige consumeermensen terecht komen.

 

Dat is wel gemakkelijk gezegd want u veroorzaakt veel zieke mensen en ook doden. Het is niet gemakkelijk want ik heb al zoveel signalen gegeven dat jullie eens goed moeten weten waarmee je bezig bent. Er zijn nog nooit zoveel mensen in armoe geweest en nog nooit zoveel rijke mensen. Het evenwicht en de harmonie is totaal verstoord. Ja onmenselijk.

 

U zegt onmenselijk en bent u dan zo menselijk? Kijk, ik geef elke keer signalen af als het niet goed gaat hoe de aarde wordt beleefd. Opgewarmd door alles wat in overdaad wordt geproduceerd. Auto's en vliegtuigen die onze onrust faciliteren. Monden die rijkelijk gevuld worden bij slechts een klein deel van de wereldbevolking. Daartoe worden er bossen gekapt, de zuurstof die ik jullie geef. De aardkorst hol door alles wat eruit gehaald wordt om te voldoen aan al die uitspattingen. En al zo vaak laat ik jullie zien en merken dat dit niet kan. Dus hoe menselijk is mijn inspanning om het jullie duidelijk te maken. De wereld in een burn-out gezet.

 

Ok en hoe dan nu verder? Als er nu echt besef is op de hele wereld dat er anders geleefd dient te worden. Jullie nu stilstaan om te beseffen dat er veel dient te veranderen. De jeugd wakker wordt uit de roes van het voorbeeld van meer, meer en meer. Dat er gedeeld moet worden om de harmonie terug te brengen. Dat het 'ik' uitmaakt dat het om 'wij' gaat. Openlijk elkaar durven aanspreken op gedrag dat dus niets oplevert. Bewust zijn van eigen verantwoordelijkheid, je inzetten om met elkaar harmonie te bereiken en te borgen.

 

En wat kunnen we concreet doen? Het is belangrijk dat bedrijven jullie voorzien van voedsel. En dat we voedsel ook delen. Ja exporteren en dan vooral naar landen waar geen eten is. Stop met overdadig vleesgebruik waardoor voedselproductie de verkeerde richting opgaat. Doe echt moeite om welvaart te delen. Stop ook met productie van materialen die niets van doen hebben met vrede. Laat militairen vooral humanitaire missies doen om de honger en armoede weg te nemen. Leer de bevolking in het eigen land zichzelf te redden en voorkom dat ze op zoek gaan naar die ziekmakende welvaart. Ze wegtrekken uit hun mooie land om elders liefdeloos te gaan leven. En daarmee spanningen veroorzaken in een andere kudde.

 

Maar zullen de ondernemers daar nu mee bezig gaan? Het besef dat een nu goeddraaiende onderneming dat blijft doen is kortzichtig. Als de ene rijk leeft en de ander niet dan zal op een bepaalde dag de arme aanbellen. Help elkaar in plaats van elkaar te beconcurreren. Alleen maar groter worden ontneemt kleine ondernemers een bijdrage te leveren. Laat medewerkers betrokken zijn bij de visie en missie van het bedrijf. Durf te delen en daarmee ook verantwoordelijkheid van ieder persoon.

 

De burger kan daar iets aan doen? Juist de burger, het individu is bepalend voor de harmonie. Iedereen wil eten, veiligheid en zekerheid. Dus geef hierom en maak uit dat je invloed hebt: wat je eet en drinkt maak dat verantwoord. Boontjes uit Ghana is not-done. Besef hoe het product tot stand komt en wat voor jou een verantwoorde keuze is. Zo zal langzamerhand ook de ondernemer investeren in duurzaamheid. Ondersteun boeren in arme landen met jullie know-how. Daar zelf geen eigendommen creëren maar de inwoners bewust maken van hun voortbestaan.

 

Toch wel een ingrijpende maatregel die ons treft! Ja dat is het. In oorlogen worden veel meer mensen slachtoffer en geeft weinig reflectie. Elke maatregel doet pijn en zijn ook onschuldigen slachtoffer. Laat het dus niet voor niets zijn en keer het tij of het tij keert zich. Ik ben ook langer aanwezig om duidelijk te maken hoe laat het is. Ja met jullie aarde.

 

Betekent dat jij Corona snel weg bent? Dat is aan jullie. Besef dat ik weg ben als je bereid bent om te veranderen. Je dagelijkse vanzelfsprekende gedrag verandert naar een leefbare wereld, met elkaar en door elkaar.

 

 

Categorie├źn: Geen